Homestudios

Binnenste buiten

17 mar 2020| Door Jann van Eck
Pintrest
Clipboard
Whatsapp

We moeten er écht nog heel even op wachten, maar o wat verlang ik naar die eerste warme zonnestralen van de lente! De geur van pas gemaaid gras, kwetterende vogels en bloesembomen in bloei. Hét moment van het jaar om de ramen open te gooien en (letterlijk) de bloemetjes buiten te zetten.

Al kan het nog even duren voordat het kwik boven de 15 graden stijgt – en blijft – hoe fijn is het als je weer zonder jas naar buiten kan en je winterse kledij in mag ruilen voor de zomerse variant? Binnenshuis is dat niet anders; wissel je kussens op de bank in voor een lichtere variant en leg eens een ander vloerkleed neer. Misschien ben je ook wel toe aan een verse lik verf op de muur; denk aardse tonen in combinatie met een kek behangetje of ga voor de Pantonekleur van 2020 ‘Classic blue’ die – door ‘m juist te combineren – voor een heel zomers sfeertje kan zorgen!

Een andere trend die we al langer zien, maar zich blijft ontwikkelen, is buiten naar binnen halen (hallo urban jungle en botanische prints!) én binnen naar buiten! En dat betekent natuurlijk niet dat de volledige inboedel naar buiten moet; er zijn namelijk steeds meer meubels, vloerkleden en kussens die bedoeld zijn voor in de tuin of op het balkon die niet te onderscheiden zijn van de binnenvarianten.

Over de tuin gesproken; waar waar moet je nu eigenlijk op letten als het op de inrichting aankomt? Om die eerste (en laatste) zonnestralen op te pikken is het allereerst belangrijk dat je bedenkt op welk moment van de dag de zon zich waar bevindt. Op die manier kun je bepalen waar je de loungebank, hangmat en tuintafel plaatst. Doe dat in ieder geval niet in het looppad van de buitendeur naar de berging of schuur, houd rekening met de looplijn. Wat ook goed is om in gedachten te houden is een verschil in zithoogte: laag zitten om te relaxen en hoog voor een actieve zit tijdens het eten.

Helemaal blij met de indeling? Dan kun je gaan stylen! Haal kussens met mooie prints die passen bij jouw persoonlijke woonstijl in huis (uhh tuin) en leg een vloerkleed neer dat geschikt is voor buiten om die gezellige sfeer van binnen naar buiten te halen. Bloempotten zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten en vul je met botanische planten en tropische bloemen voor het ultieme vakantiegevoel of juist met kruiden en groenten voor jouw persoonlijke moestuin.

Maar daar blijft het niet bij. Wat dacht je van buitenservies, terrasverwarming (als die zonnestralen toch nog even op zich laten wachten) en windlichten voor een gezellig sfeertje als zon plaatsmaakt voor de maan. Genoeg prachtige buitenspullen waarmee de tuin echt een verlengde wordt van de woon- en eetkamer.

Op naar de lente en een gezonde portie vitamine D; ik kan niet wachten!

Ten tijde van het schrijven van deze blog begon de situatie rondom het Corona-virus serieuze vormen aan te nemen. Uiteraard stimuleren wij iedereen zich aan de richtlijnen te houden die het RIVM voorschrijft, onder meer over het houden van afstand wanneer je naar buiten gaat.

Credits beeldmateriaal: Zuiver, Vloerkledenwinkel.nl, vtwonen, Elle Interieur, Pinterest, HomeDeco

Jann van Eck

Onze interior designer Jann van Eck kijkt graag hoe mensen wonen en helpt hun frustraties om te zetten in dromen (én werkelijkheid). Hij heeft een achtergrond in de textielbranche; en bij een groot woonwarenhuis heeft hij – zowel in het binnen- als buitenland – veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van wonen en interieur. In zijn appartement zijn Scandinavische invloeden terug te vinden: rust, eenvoud, kleur en een mix van design met familiestukken. Bij Homestudios denkt hij graag mee over indelingen en is zijn motto ‘interior design is making the best possible use of the available space’.