Homestudios

Bouw van Koningskwartier fase 5 in Zevenhuizen start

17 feb 2020
Pintrest
Clipboard
Whatsapp

In de vijfde fase van het omvangrijke project Koningskwartier in Zevenhuizen bouwt BAM Wonen 34 woningen in Oud-Hollandse bouwstijl. Alle woningen zijn verkocht. De kopers maakten hun keuzes voor het meer- en minderwerk via Homestudios. De bouw van de woningen in Koningskwartier fase 5 is inmiddels gestart.

Het heiwerk van de woningen in Koningskwartier fase 5 startte zelfs al wat eerder dan we in de planning hadden. Vanwege het uitvallen van werkzaamheden elders, konden we in week 7 al starten met het heien voor de woningen. In totaal gaan er 527 palen de grond in met een gemiddelde lengte van 15 meter. Vanuit de bouwkeet overziet de hoofduitvoerder van BAM het bouwterrein en beheert hij alle bouwtekeningen, het gekozen meer- en minderwerk en zorgt hij ervoor dat er goed en vooral veilig gewerkt wordt.

Fundering en tunnelen
Na het heiwerk wordt het pas echt leuk, want met het leggen van de funderingen en begane grond worden de contouren van de nieuwe woningen zichtbaar. Naast het leggen van de fundering zal ook het riool in deze periode worden gelegd. Het daadwerkelijk aansluiten van het riool gebeurt pas helemaal op het einde van de bouw. Na het leggen van de fundering en de begane grondvloer starten we met het tunnelen van de woningen. Dit betekent dat er grote 'mallen' worden neergezet die met beton worden volgestort. Dit wordt overdag gedaan zodat ze 's nachts kunnen uitharden. De volgende dag wordt de tunnel verwijderd en blijft er een betonnen casco over. Zo kunnen we per dag een aantal woningen storten.

Kijkmomenten
Tijdens de bouw van het project zullen een aantal kijkmomenten voor de kopers gepland worden. Dit zijn de momenten waarop zij de vorderingen van de woning kunnen bekijken. In verband met de veiligheid is het niet toegestaan om zonder uitnodiging het bouwterrein te betreden. Tijdens de bouw houden we alle kopers op de hoogte door middel van projectupdates op een besloten omgeving voor Koningskwartier fase 5.