Celebrate hope

19 nov 2020| Door Jann van Eck
Pintrest
Clipboard
Whatsapp

Laatst heb ik de trendlezing ‘Celebrate hope’ van vtwonen bijgewoond; zeven thema’s met de interieurtrends die je gaat zien in 2021. Welke trend(s) ga jij doorvoeren in jouw (toekomstige) woning?

Trend 1: New beginnings

Na de trend waarin zwart de hoofdrol speelde, is de kleur wit terug van weggeweest, maar dan wel in een nieuw jasje. Steekwoorden bij deze trend zijn textuur, reliëf, transparantie en 3D. Concreet betekent het dat lichte meubels en accessoires weer kunnen, maar wel organisch zijn gevormd en vervaardigd van materialen met een hoge aaibaarheidsfactor – dan maar die zachte fauteuil aaien in plaats van elkaar knuffelen ;) In de keuken en badkamer maakt hoogglans wit plaats voor matte tinten en kranen worden wit uitgevoerd.

Trend 2: Nature

De groene trend zet ook in 2021 door. Denk aan grote planten en zelfs bomen in huis, duurzaamheid en uiteraard de kleur groen! Toch hoef je niet radicaal al je muren groen te verven. Denk bij deze trend ook aan het hippe rotan, het gebruik van schrootjes (maar dan wel in een nieuw jasje - gelukkig) en fijne materialen als fluweel in natuurlijke tinten. Voeg nog een vleugje vintage, mooie marktplaatsvondsten uit de 70’s (duurzaam!) en een Scandinavisch meubelstuk toe en klaar is kees!

Trend 3: Colours of light

Deze trend richt zich vooral op de wat meer bohemien variant van de Nature trend. Ook hier zie je natuurlijke materialen terug, zoals linnen, fluweel en gerecyclede stoffen (want duurzaam). Echter mag je hier andere kleuren toevoegen aan het palet. Zo maakt lila een comeback, is dip-dye weer helemaal hot en zit je met de kleur roze ook goed. Maar denk ook aan de kleuren van kruiden en zongebleekte stoffen.

Trend 4: Celebrate change

We hebben de behoefte, nu we veel thuis zijn, om een warme en positieve sfeer om ons heen te creëren. Dit resulteert in diverse tinten bruin, organische vormen uit de natuur, veel hout en het gebruik van nieuwe materialen zoals brandnetel (waar textiel van kan worden gemaakt). Deze trend laat ook het cocoonen zien; als we dan toch thuis zitten, dan maken we daar een fijn ‘nestje’. Dit zie je terug in diverse vormen, zoals een gevlochten lamp in de vorm van een nest, maar ook in heerlijke kleden om onder weg te kruipen.

Trend 5: Celebrate who you are

Creativiteit kunnen we binnen deze trend eigenlijk wel in hoofdletters schrijven. Creëer een plek in huis waar je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Tussen het thuiswerken door moet je ook ontspannen, nietwaar? Dus ga pottenbakken, haal persoonlijke verzamelingen van zolder en geef die een mooi plekje, maak een kunstwerk of combineer die oude stoel met nieuwe kussens. Alles kan, als het maar handmade is of er een persoonlijke touch aan is gegeven.

Trend 6: Celebrate your intuition

De basis in deze interieurtrend is rustig met glazen tafels, de kleur wit en designstukken. Je mag hier echter wel pasteltinten, candy colours en glazige kleuren aan toevoegen! Roze vazen, transparante accessoires, kwarts, als het maar doorzichtig is of in pasteltinten zodat het licht en luchtig blijft. Een beetje kleur en luchtigheid kunnen we in deze gekke tijden namelijk allemaal wel waarderen.

Trend 7: Rebel

Hekkensluiter is de trend Rebel: een (tegen)reactie op wat er gebeurt in de wereld. Maak een statement met kleur en grafische vormen. Je ziet hier veel kobaltblauw dat doet denken aan de ultradiepe kleur blauw die kunstenaar Yves Klein halverwege de vorige eeuw als monochrome kleur gebruikte in zijn werk. Tip: Gecombineerd met cognackleuren doet blauw het erg goed in je interieur, maar ook messing vormt een mooie match met kobaltblauw. Qua vormentaal haal je inspiratie uit het werk van Matisse. Durf te experimenteren en haal die rebel uit je naar boven!


Bron: vtwonen, Bolia, Pleed, Houtmerk, Woood

Jann van Eck

Onze interior designer Jann van Eck kijkt graag hoe mensen wonen en helpt hun frustraties om te zetten in dromen (én werkelijkheid). Hij heeft een achtergrond in de textielbranche; en bij een groot woonwarenhuis heeft hij – zowel in het binnen- als buitenland – veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van wonen en interieur. In zijn appartement zijn Scandinavische invloeden terug te vinden: rust, eenvoud, kleur en een mix van design met familiestukken. Bij Homestudios denkt hij graag mee over indelingen en is zijn motto ‘interior design is making the best possible use of the available space’.