Homestudios

Hebtember, herfstklaar maken van je huis

23 sep 2019| Door Victor Meuwissen
Pintrest
Clipboard
Whatsapp

Het is september, door mij omgedoopt tot ‘hebtember’. Die H staat niet alleen voor alle ‘hebbedingen’ die je interieur een update geven, maar ook voor de herfst die in aantocht is. En een nieuw seizoen vraagt om een frisse ‘styling’-wind door je huis. Al staat fris in dit geval zeker niet voor strak en cool, maar voor rond en (kleur)rijk.

In de eerste helft van dit jaar bezochten mijn collega Jann en ik weer een aantal toonaangevende beurzen op het gebied van wonen & design, waaronder het bekende Salone del Mobile in Milaan. De woontrends die we daar zagen, laten zich uitstekend vertalen naar het herfstseizoen. Met het frissere weer in aantocht willen we het binnenshuis weer behaaglijk maken; we hebben behoefte om warmte en zachtheid aan ons interieur toe te voegen.

Trend #1: In shape

Deze trend gaat over de vorm van eettafels, salontafels en zitmeubels - bijvoorbeeld een ronde poef of bolvormige fauteuil. En met alle 90 graden hoeken in nieuwbouwhuizen – die toch wat harder en strakker ogen – zijn ronde vormen een welkome ontwikkeling. Door met interieurproducten te werken die rond of bol zijn, voeg je warmte en zachtheid toe aan je kakelverse nieuwbouwhuis. En heb je even geen budget om te investeren in meubels? Geen nood; deze trend is budgetproof! Met ronde accessoires – zoals spiegels, lampen, kussens, vazen en zelfs speakers - kom je ook een heel eind.

Ronde vormen voegen zachtheid toe aan je interieur.

Trend #2: Color me beautiful

Er is al enige tijd een verschuiving merkbaar op interieurgebied van ‘stoer’ naar ‘elegant’. Waar industriële interieurs in uni kleuren de boventoon voerden, ‘mogen’ we nu (onder andere) weer los met kleur. Voorloper van deze trend is het Italiaanse modehuis Gucci; hun nieuwe interieurlijn (Gucci Décor) kenmerkt zich door multi-color items én dessins. Voor wie nu met de handen in het (gekleurde ;) haar zit – want welke kleur moet ik kiezen? – niets straalt meer ‘behaaglijkheid’ en warmte uit dan ‘jewel tones’, oftewel juwelenkleuren. Denk: intense en verzadigde kleuren; variërend van smaragdgroen, robijnrood, tot diepblauw en paars.

Ronde bijzettafels in 'juweel' kleuren.

Trend #3: Pretty patterns

Een andere ontluikende trend die Jann en ik zagen, was dessins op zitmeubelen. Bij het Italiaanse Missoni onstaat een interessant lijnenspel; strakke lijnen worden gecombineerd met ronde vormen. Zoals het voor Missoni zo kenmerkende lineaire dessin op een ronde poef. Bij Gucci Décor ging men nét een stapje verder – met ‘overdadige’ (veelal) botanische prints. Geen item bleef bespaard, want hun dessins sierden behang, textiel en zelfs servies. En goed voorbeeld doet volgen: met accessoires kun je deze ontluikende trend al voorzichtig door vertalen naar je interieur, zoals een paar (fluwelen) kussens met sierlijke print. Een verrijking van je interieur; letterlijk!

Strakke lijnen in combinatie met ronde vormen bij Missoni.

Victor Meuwissen

Onze interior designer Victor Meuwissen is van veel markten thuis. Eind jaren ’80 is hij opgeleid voor de hospitality industrie, in de 90’s maakte hij carrière in fashion retail en aan het begin van de 00’s werkte hij bij een groot woonwarenhuis. Victor heeft meer dan gemiddeld verstand van keukens, koken en genieten van de fijne dingen van het leven, waaronder podiumkunsten. Onder het motto ‘als je thuis niet jezelf kan zijn, waar dan wel?’ zet hij zich bij Homestudios in om toekomstig bewoners te helpen bij het creëren van een samenhangende persoonlijke woonstijl.