"Het is vooral ons thuis, zoals het hoort te zijn!"

27 aug 2018
Pintrest
Clipboard
Whatsapp

“Hebben we een zolder?”, vraagt Thomas zich hardop af. Lachend legt hij uit wat hij bedoelt: “met een fitnesskamer en een volwaardige slaapkamer die we hebben ingericht als guest room voelt de zolder meer als een volwaardige tweede verdieping.” Samen met zijn vriendin Linda woont Thomas in een prachtige twee-onder-één-kapwoning van INSTIJL op IJburg. Door slim te kiezen uit de voor hun woning beschikbare opties creëerde het stel een thuis dat op alle verdiepingen perfect tegemoetkomt aan hun manier van leven.

De ruimte op zolder komt Thomas en Linda goed van pas. In het comfort van hun eigen woning runt dit jonge en dynamische stel twee webshops, houden ze hun administratie bij, hun conditie op peil en hebben ze vooral heel veel ruimte gemaakt om heerlijk samen te wonen. En dat is belangrijk omdat Thomas door zijn werk als piloot vaak van huis is, legt hij uit. “Het klinkt raar, maar mijn thuis moet completer en beter zijn dan de hotelkamers waar ik voor mijn werk vaak voor in verblijf. Die zijn namelijk erg mooi en mijn thuis moet natuurlijk mooier zijn: een plaats zijn waar ik het allerliefst ben.”

En dat streven hebben Thomas en Linda goed weten te realiseren. “We hebben ervoor gekozen om de keuken in onze woning bij Homestudios samen te stellen en woonklaar te laten opleveren. We hadden daarbij alle mogelijkheden om onze eigen persoonlijkheid in de afwerking van de keuken te leggen”, vertelt Linda.

Dat Thomas en Linda aandacht besteden aan de styling van hun woning wordt onderstreept door de prachtige zelfgemaakte open proviandkast in de leefkeuken, die de ruimte van de uitgebouwde keuken goed benadrukt. “Om deze leefkeuken te realiseren, hebben we er voor gekozen om de aansluitingen van de keuken te laten verplaatsen naar de achterzijde van de woning. Ook voor het plaatsen van alle meubels hebben we de tijd genomen, vervolgt Linda. “We wilden na de oplevering eerst een goed gevoel krijgen bij een kamer voordat we startten met de inrichting. Dat werkte goed voor ons.”

Buiten alle stylingaspecten was de mogelijkheid om de keuken woonklaar te laten opleveren een belangrijke factor voor het stel, vertelt Thomas. “We zijn nu nog steeds blij met alle tijd die we hebben bespaard. Denk alleen al eens aan alle showroombezoeken die we nu niet hoefden af te leggen…”

Met de in het oog springende proviandkast, het niet te missen kookeiland en de uitbouw neemt de leefkeuken van Thomas en Linda een centrale plaats in hun woning in. En dat is logisch, als je bedenkt waar Linda’s grote passie ligt. “Ik ben begonnen aan een opleiding voor voeding en diëtetiek en wil voedingsadviezen gaan geven, specifiek voor luchtvaartpersoneel”, vertelt Linda, die vroeger werkte als stewardess. “Daarnaast vormt deze keuken een prachtige setting om content voor mijn webshop (www.superjuicer.nl ) te creëren. Maar bovenal is de keuken voor ons een fijne plek om samen te zijn!”

Dat samen zijn belangrijk is voor Thomas en Linda, is te zien aan de manier waarop de rest van de benedenverdieping is ingedeeld. Een knusse TV-hoek, de ruime eettafel bij de keuken en de heerlijke zit die ze hebben gecreëerd in de aangrenzende woonkamer. “We waren aanvankelijk van plan om beneden kantoorruimte te creëren, maar we zijn heel blij met de manier waarop onze benedenverdieping nu is ingedeeld. We hebben nu overal plaats om heerlijk te zitten, praten en gewoon samen te zijn. Dat vonden we het belangrijkst: ons huis is vooral ons thuis, zoals het hoort te zijn.”

Ruimte om te werken is er trouwens genoeg in de woning van Thomas en Linda. Op de eerste verdieping heeft het stel een prachtige kantoorkamer ingericht, van waaruit ze hun webshops runnen en op de tweede verdieping  vinden we een fitnessruimte. “We hebben zoveel verschillende ruimtes en functies in ons huis, en toch voelt het altijd rustig en opgeruimd”, zegt Thomas. “De grote walk-in closet die grenst aan onze slaapkamer speelt daar ongetwijfeld een grote rol bij; het is heerlijk om kleren en andere spullen zo makkelijk op te kunnen bergen.”

Over de fotoshoot is Linda erg enthousiast. “Heel gaaf om dit mee te maken. Wat ook heel grappig is: ik ben vaak jaloers op die prachtige woningen die je altijd in woonmagazines ziet, maar door deze foto’s besef ik dat ik zelf ook in zo’n woning woon.” Voorafgaand aan de fotoshoot heeft head of interior design Victor stiekem wat kleine aanpassingen aan de inrichting gedaan (hij zou zichzelf niet zijn als hij dat niet zou doen…). De zithoek is anders ingedeeld en voorzien van een kleed dat eerst in de tweede woonkamer lag. Linda: “Het is leuk om te zien hoe deze kamer met een paar kleine aanpassingen gezelliger is geworden. Het ziet er best stoer uit om die bank naar voren te zetten. En de twee kleden zorgen nu voor verbinding tussen de twee zitkamers. Ik denk dat ik het zo laat staan als jullie straks weg zijn.”