Kokkerellen in stijl; appeltje eitje!

30 aug 2020| Door Jann van Eck
Pintrest
Clipboard
Whatsapp

Of je nu een gezellige kleine keuken hebt of een royale woonkeuken, het koken tot een kunst hebt verheven of nét een ei kunt bakken; de keuken is een belangrijke plek in je woning. Meer dan ooit wordt de keuken als ruimte betrokken bij de rest van de woning en het is inmiddels ondenkbaar dat de stijl van je keuken níet naadloos aansluit op het algehele interieur van je woning.

Als je inmiddels een bezoek aan het Homestudios experience center hebt gebracht, weet je dat in de elf inspiratiewoningen stuk voor stuk prachtige en complete keukens staan van onze partners in keukencrime, SieMatic en Bruynzeel, die allemaal mooi aansluiten bij de woonstijl van de betreffende woning. Vijf van deze woningen zijn de afgelopen periode voorzien van een nieuwe keuken van Bruynzeel; helemaal on-trend en in verschillende smaken. Bij welke van onderstaande keukens lik jij je vingers af?

Woning #1 Strak & Stijlvol – Internationaal

Deze donkere keuken smelt samen met de rest van de woning en is daardoor echt onderdeel van een totaal interieurplan. De strakke belijning van de fronten met slechts één greeplijst en de natuurstenen look van het blad zorgen voor een chique, minimalistische look. De plint van deze keuken is lager dan gebruikelijk waardoor je meer kastruimte overhoudt, handig!

On-trend: Deze keuken is helemaal van nu mede dankzij het gebruik van het zwarte staal dat opgaat in deze donkere keuken waardoor de apparatuur wegvalt en de keuken een geheel wordt. En wat dacht je van de wijnklimaatkast? Onze koelkasten liggen tegenwoordig vol met verse groentes, fruit, tussendoortjes voor de kids, restanten van de maaltijd van de vorige dag; plek voor de wijn is er nauwelijks. En nu de thuisborrels vanwege de coronapandemie toenemen, is een wijnklimaatkast bijna niet meer weg te denken uit het huishouden van nu.

Tip van Jann: Houd je van een strak lijnenspel? Benadruk dit dan in jouw droomkeuken met greeploze fronten, een dun werkblad en een matte look. Creëer een luxe look and feel door te kiezen voor een designkraan, wijnklimaatkast en een ‘hood-in-hob’ (een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging).

Woning #3 Scandinavisch & Licht – Sociale opstelling

Het kookschiereiland in deze keuken zorgt voor een sociale opstelling, waardoor je altijd contact hebt met de rest van het gezin en je gasten. Dankzij de toepassing van een onderbouw plafondunit voor de afzuiging is er geen blokkering in de zichtlijnen. En met het hout als natuurlijk materiaal tegenover het lichtgroen dat terugkeert op de grote vlakken, geeft deze keuken echt dat Scandinavische gevoel.

On-trend: Waar voorheen de keukens voornamelijk wit waren zijn ze tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Breng kleuraccenten aan voor een subtiele touch of maak een statement zoals bij deze keuken.

Tip van Jann: Wees niet bang om in een smalle keuken voor een kookschiereiland te kiezen; je haalt hiermee juist het pijpenla gevoel weg. Met het gebruik van een plafondunit heb je altijd goed werklicht, een goede afzuiging en een transparant en open interieur.

Woning #4 Kleur & Rijk – Kleur bekennen

De lichtgrijze fronten zorgen in deze keuken voor een zachte touch, die goed samengaat met de warmroze tinten in deze inspiratiewoning. Mierzoet is het echter allesbehalve, want de marmerlook van het werkblad en de koperkleurige greeplijsten maken het weer stoer. En waar een volledige glanzende keuken de ruimte misschien wat ‘hard’ doet aanvoelen, zorgt de combinatie met de matte afwerking voor een verrassend en speels effect.

On-trend: De marmerlook en de koperkleurige greeplijsten zijn al langer trends in het interieur en zie je nu dus ook terug in dit knappe keukendesign.

Tip van Jann: Wees niet te bescheiden met kleur en kies niet altijd voor het geijkte wit. Dat een woning met een witte keuken makkelijker te verkopen en tijdlozer zou zijn, is lang niet altijd het geval. Leg er meer van jezelf in en beken kleur!

Woning #6 Landelijk & Sereen – Robuust en puur

Deze stoere en robuuste keuken is prachtig in zijn eenvoud. De betonlook van het werkblad, de houten kaderfronten gecombineerd met de zwarte elementen – zoals de rekken en apparatuur – maken dat je je waant in een boerderij van vroeger, maar met het gemak van nu.

On-trend: Wat je veel terugziet in interieurs en keukens is het gebruik van pure en eerlijke materialen, denk hierbij aan hout, beton en staal. Het kleurgebruik dat hier mooi bij past, vindt zijn herkomst in de natuur en bestaat uit wit, zand, beige en natuurlijke groentinten.

Tip van Jann: De landelijke keuken maak je helemaal af met een oude (of oud gemaakte) eettafel, oude kaasplanken, keramische schalen met producten uit eigen moestuin en houten bewaarpotten met ingrediënten en specerijen.

Woning #10 Stoer & Industrieel – Wonen op 40 m2

Go cubic! Wonen in een studio van 40 m2 vergt wat creativiteit, maar met de juiste indeling en een paar handigheidjes is het een piece of cake! Het grote voordeel van deze keuken is dat alle ruimte optimaal wordt benut, zowel in de breedte als in de hoogte. Deze industriële keuken laat bovendien goed zien dat warme en donkere kleuren prima samengaan met wonen in een kleine ruimte.

On-trend: De industriële keuken is geïnspireerd op industriepanden en loodsen en ademt de sfeer van een hippe New Yorkse loft. Je kunt eindeloos combineren met materiaal zoals metaal, beton en hout. Roestvrijstaal is daarnaast meer en meer een veelgebruikt materiaal voor het werkblad, de achterwand en apparatuur. Het kleurgebruik dat hoort bij deze trend is zwart, wit, grijs en legergroen. Wil je wat meer pit? Voeg dan felgekleurde accenten toe!

Tip van Jann: Door te spelen met de dieptes van de bovenkastjes, oogt de keuken luchtiger en creëer je enorm veel bergruimte.

De keukenspecialist

Uiteraard is naast bovenstaand nog veel meer mogelijk. Houd je van hoogglans wit en veel kastruimte? Dan is de keuken in inspiratiewoning #8 wellicht wat voor jou! De keukenspecialist kan je alles vertellen over de mogelijkheden voor jouw specifieke woning, passend bij jouw wensen en budget. Heb je jouw droomkeuken al helemaal samengesteld of woon je zelfs al in jouw nieuwe thuis? Dan heb je wellicht wat aan bovenstaande tips voor het afstylen van de keuken. Appeltje eitje!

PS: Stay tuned! Momenteel wordt gewerkt aan de nieuwe keukens van onze andere keukenpartner, SieMatic. Deze keukens zijn naar verwachting eind dit jaar in het Homestudios experience center te bewonderen; uiteraard volgt dan een nieuwe keukenblog.


Bron: Bruynzeel / vtverbouwen keuken

Jann van Eck

Onze interior designer Jann van Eck kijkt graag hoe mensen wonen en helpt hun frustraties om te zetten in dromen (én werkelijkheid). Hij heeft een achtergrond in de textielbranche; en bij een groot woonwarenhuis heeft hij – zowel in het binnen- als buitenland – veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van wonen en interieur. In zijn appartement zijn Scandinavische invloeden terug te vinden: rust, eenvoud, kleur en een mix van design met familiestukken. Bij Homestudios denkt hij graag mee over indelingen en is zijn motto ‘interior design is making the best possible use of the available space’.