Homestudios

Oost, west… Thuis best

20 apr 2020| Door Jann van Eck
Pintrest
Clipboard
Whatsapp

De zandbakken, trampolines, barbecues en het tuingereedschap waren niet aan te slepen de afgelopen twee weken door het zonovergoten lenteweer. Want dat we de eerste zomerse dagen vooral in en om het huis doorbrengen, is de nieuwe werkelijkheid…

Nu we zoveel tijd in huis doorbrengen blijkt maar weer dat thuis eigenlijk de belangrijkste plek in je leven is. De ‘drang’ naar een veilige en vertrouwde omgeving is groter dan ooit en we zoeken ontspanning in eigen huis. De één zoekt deze ontspanning door het huis een mini make-over te geven en de ander komt tot rust met old school activiteiten zoals koekjes bakken (al dan niet met de kinderen) mini-stek en puzzelen – de online verkoop van puzzels schoot omhoog! Hoe je de dagen thuis ook doorbrengt, met onderstaande tips krijg je meteen een feel good gevoel. Kleine moeite, groots effect!

#1 fris en fruitig het voorjaar in
Wanneer het voorjaar ontluikt, krijgen we meestal ook weer zin in andere kleuren. Niet alleen voor je garderobe, maar ook voor je interieur. Het zal je niet verbazen dat dit seizoen vraagt om frisse (vaak) lichte kleuren: nude kleuren, groen- en geeltinten, maar ook oker voor een vleugje warmte. En het ‘opfrissen’ van je huis hoeft helemaal geen kostbare aangelegenheid te zijn; een grote schoonmaak geeft vaak letterlijk rust in je hoofd en kost je alleen wat inspanning ;). Ook dat vleugje kleur voeg je eenvoudig toe: één wand in een andere kleur kan al wonderen doen of fleur de bank op met kussens in een voorjaarstintje. En vergeet de plek van de bank niet: een andere opstelling kan letterlijk voor een frisse nieuwe kijk zorgen.

Stoelen in voorjaarstintjes op de Salone del Mobile in Milaan.

#2 werk aan de winkel
Nu de meeste mensen thuis aan het werk zijn, kan het geen kwaad om ook aandacht te besteden aan je nieuwe werkplek. Misschien heb je al een aparte werkplek thuis in de vorm van een bureau op de tweede verdieping of een (professionele) werkkamer. Hoe dan ook: tijd om deze plek eens onder de loep te nemen. Hoe is je uitzicht vanaf je werkplek? Is het een opgeruimde plek of een rommeltje? Met wat kleine aanpassingen tover je een alledaags bureau (of de keukentafel) om tot een inspirerende werkplek. Wat dacht je van een vaas met vrolijke bloemen of een mooie karaf met water als dorstlesser tussen al het harde werken door?

#3 zeg het met bloemen
Bloemen en planten spelen een grote rol in en om het huis; ze geven een ultiem voorjaarsgevoel. En zeker nu zorgen ze voor dat vleugje happiness; je kijkt er immers de hele dag naar. Tip: zet de bloemetjes buiten, letterlijk. Of je nu een boeket cadeau krijgt of zelf een aantal mooie bloemen plukt, buiten heb je er langer plezier van aangezien de buitentemperatuur vaak net iets koeler is. Zet ze dus op een bijzettafel op het balkon of in de zithoek in de tuin.

#4 creëer je eigen 5 sterren beleving
Last but not least: tijdens het voortdurend schipperen tussen thuiswerken, de kinderen lesgeven en de zorg voor familie, is het natuurlijk belangrijk om ook wat ‘me-time’ in te plannen. En nu we de saunabezoeken en schoonheidsbehandelingen moeten skippen, creëer je eenvoudig je eigen thuis spa. Kies bijvoorbeeld voor nieuwe (luxe) handdoeken in frisse kleuren of zet een paar (eucalyptus) geurkaarsen in de badkamer neer voor het ‘spa’ gevoel. Kleine aanpassingen waar je dagelijks plezier van hebt.

Je eigen 5-sterren thuis spa creëer je eenvoudig met (nieuw) bad textiel in frisse kleuren en luxe bad producten.

En naast luxe bad textiel, is het nu het uitgelezen moment voor nieuw bed textiel (voor die hotel beleving thuis) of mooi tafellinnen; je hebt nu meer tijd dan ooit om samen te eten. Dek de tafel bijvoorbeeld met een linnen tafelkleed of linnen servetten – deze kun je na de lunch of het diner gewoon wassen en opnieuw gebruiken. Ook met mooie glazen en een (zelf geplukt) boeket maak je een (voorjaars)feestje van de eettafel.

Geniet, ondanks alles, van de tijd thuis en vooral van elkaar!

Jann van Eck

Onze interior designer Jann van Eck kijkt graag hoe mensen wonen en helpt hun frustraties om te zetten in dromen (én werkelijkheid). Hij heeft een achtergrond in de textielbranche; en bij een groot woonwarenhuis heeft hij – zowel in het binnen- als buitenland – veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van wonen en interieur. In zijn appartement zijn Scandinavische invloeden terug te vinden: rust, eenvoud, kleur en een mix van design met familiestukken. Bij Homestudios denkt hij graag mee over indelingen en is zijn motto ‘interior design is making the best possible use of the available space’.