Room in a room

12 jan 2020| Door Victor Meuwissen
Pintrest
Clipboard
Whatsapp

Dat de decembermaand voorbij is, wil nog niet zeggen dat het gedaan is met de gezelligheid binnenshuis. In tegendeel; de winter is net begonnen dus juist nu is het tijd om je terug te trekken en lekker te cocoonen. De ‘room in a room’ trend – te zien op zowel de Salone del Mobile in Milaan als de Internationale Meubel Messe in Keulen – sluit daar volledig op aan.

De wintermaanden: donkere dagen, een kop dampende thee (of iets sterkers) en een goed boek op schoot – of die spannende Netflix serie op de buis. Daar hoort natuurlijk een comfortabele setting bij, waarin je ongestoord kunt relaxen. Met de ‘room in a room’ trend (letterlijk: ruimte binnen een ruimte) creëer je de ideale omstandigheden voor die Netflix en chill avond.

Met een mooi en compact kamerscherm creëer je eenvoudig een privé-hoekje in de woonkamer.

In the zone

Deze trend gaat over het afscheiden van zones, bijvoorbeeld in de woonkamer. En je eigen ruimte binnen een ruimte maken, is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat je inspireren door de beelden uit Milaan en Keulen, waar Jann en ik tal van mogelijkheden voorbij zagen komen. Met behulp van een zitmeubel met een hogere rug- en zijleuning is je eigen persoonlijke zone al een feit. Maar er waren meer inspirerende voorbeelden te zien. Met een kamerscherm of halfopen kastenwand creëer je een eigen zone zonder het gevreesde hokkerige gevoel. Of denk helemaal out-of-the-box met een halfopen verticale ‘tuin’.

PS: vergeet niet om deze personal hotspot tijdig te claimen thuis ;).

Victor Meuwissen

Onze interior designer Victor Meuwissen is van veel markten thuis. Eind jaren ’80 is hij opgeleid voor de hospitality industrie, in de 90’s maakte hij carrière in fashion retail en aan het begin van de 00’s werkte hij bij een groot woonwarenhuis. Victor heeft meer dan gemiddeld verstand van keukens, koken en genieten van de fijne dingen van het leven, waaronder podiumkunsten. Onder het motto ‘als je thuis niet jezelf kan zijn, waar dan wel?’ zet hij zich bij Homestudios in om toekomstig bewoners te helpen bij het creëren van een samenhangende persoonlijke woonstijl.