Homestudios

Stenen Tijdperk

31 okt 2019| Door Victor Meuwissen
Pintrest
Clipboard
Whatsapp

Het Stenen Tijdperk is terug. Maar dan wel ‘anno nu’, dus in een modern jasje. Op de Salone del Mobile in Milaan zagen Jann en ik de ‘stenen’ trend in de breedste zin van het woord: steen in luxe en soms ook stoere patronen, in meerdere kleuren en omgevormd in harde en zachte materialen.

Steen deluxe

We zagen marmer de afgelopen seizoenen al regelmatig voorbijkomen in menig interieur. Deze natuursteen is bestand tegen normale gebruiksbelasting en heeft een goede slijtvastheid. Bovendien geven de kenmerkende patronen van marmer je interieur die luxe en exclusieve vibe. Geen wonder dat deze ‘steen deluxe’ populair is. Marmer is bovendien erg veelzijdig, want verkrijgbaar in meerdere kleuren, waardoor het heel goed toepasbaar is binnen verschillende woonstijlen. Wit marmer oogt klassieker, maar kan in een andere context of juist ook fris en modern zijn. In het zwart of groen heeft marmer juist een stoerdere uitstraling, waardoor deze steen mooi tot z’n recht komt binnen een industriële woonstijl. En de groene, bruine en roze varianten van marmer zijn zeer op hun plek in elegante, kleurrijke interieurs.

Stoned

We zien steendessins niet alleen voor badkamerwanden en vloeren, maar ook op salon- en eettafels of werkbladen. En vergeet de accessoires niet, zoals schaaltjes, tandenborstelhouders, zeeppompjes, kandelaars, of lampvoeten in steen of steenuitstraling. Op de Salone del Mobile werd de ‘stoned’ look naar een hoger niveau getild; daar waren steendessins als inspiratie genomen voor textiele materialen, zoals vloer- en wandkleden.

Fake it till you make it

Natuursteen vergt natuurlijk wel het nodige onderhoud, omdat het wat poreuzer is. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere (stenen ;) wegen die naar Rome leiden. Slimme vervangers die niet alleen praktisch zijn, maar ook betaalbaar. Wat dacht je van een PVC-vloer met ‘stenen’ look en behang met stenen print? Of denk out-of-the-box met (opberg)kastdeuren of keukenfronten met (marmer) melamine of van keramiek in steenpatroon. Kortom: de keuze – om die luxe ‘stoned’ look te bewerkstelligen – is reuze!

Victor Meuwissen

Onze interior designer Victor Meuwissen is van veel markten thuis. Eind jaren ’80 is hij opgeleid voor de hospitality industrie, in de 90’s maakte hij carrière in fashion retail en aan het begin van de 00’s werkte hij bij een groot woonwarenhuis. Victor heeft meer dan gemiddeld verstand van keukens, koken en genieten van de fijne dingen van het leven, waaronder podiumkunsten. Onder het motto ‘als je thuis niet jezelf kan zijn, waar dan wel?’ zet hij zich bij Homestudios in om toekomstig bewoners te helpen bij het creëren van een samenhangende persoonlijke woonstijl.