Homestudios
Foto door Danil Aksenov op Unsplash

Woonvoornemens voor 2021

10 dec 2020| Door Victor Meuwissen
Pintrest
Clipboard
Whatsapp

Deze blog gaat over woonvoornemens voor 2021. Je kunt er letterlijk honderd maken. Ik denk dat je er beter minder kan maken, of meer algemene, dat is makkelijker te realiseren. En de positiviteit van een gerealiseerd voornemen maakt dat je volhoudt. Ik geef een paar voorzetjes: in 2021 ga ik...

…met de seizoenen leven

Dat kun je op verschillende manieren interpreteren.

  • met de seizoenen stylen en decoreren:
  • In de lente geef je het huis een frisse uitstraling met kussens in de kleuren van tulpen en een boeket dat barst van de spontaniteit. In de zomer gaan we buitenleven, met volop Vitamine Z(on). Als de dagen gaan korten, komen er veel tactiele en textiele woonaccessoires in huis en decoreren we met herfstige materialen. De winterperiode is het sfeervolle hoogtepunt van het jaar, waarin het door kaarsen verlichte huis geurt naar vers dennegroen.
  • met de seizoenen eten:
  • verse producten van boerderijen uit de buurt (support your locals), op zijn lekkerst en meest betaalbaar. Precies wat je lijf in dat seizoen nodig heeft en met de kleinst mogelijke impact voor Moeder Aarde.
Inspiratiewoning 3 in lente-styling

…wonen en thuiswerken zo veel mogelijk gescheiden houden

Voor veel thuiswerkers is de geografische scheiding van bureau en bed tegenwoordig ver te zoeken. Om ervoor te zorgen dat je werkdag thuis niet eindeloos voortduurt, zou je idealiter een werkplek moeten maken op een andere verdieping of in een andere zone dan je keuken, woonkamer, en/of eetkamer. Als je die mogelijkheid niet hebt, is er nog genoeg wat je kunt doen om wonen en werken gescheiden te houden. Misschien is het een idee om met een uittrekbare plank in een garderobekast van 100 cm breed een on/off werkplek te realiseren. Werk voor de dag gedaan? Lade naar binnen en kastdeuren dicht.

Of wat te denken van kamerschermen? Ze zijn niet alleen weer volop verkrijgbaar, maar ook ideaal om overdag een workplace-in-a-room te maken. Net effe een signaal aan medebewoners dat papa of mama, man- of vrouwlief aan het werk is (ook al is een sweat-outfit de nieuwe krijtstreep).

Woon- en werkfuncties in 1 ruimte: samen maar wel gescheiden

…minder tijd besteden aan zoeken naar spullen

Maar dan moet je eerst alles goed organiseren.

  • Sorteer eerst al je spullen. Niet het hele huis tegelijk, maar gewoon kast voor kast. Dat eindigt dan uiteindelijk in een compleet uit gesorteerd huis. Als je iets meer dan een jaar niet gebruikt hebt, en ook niet hebt gemist: geef het een tweede leven buiten jouw huis. Kapotte spullen gaan sowieso weg. Als je dan in het voorjaar alles uitgezocht hebt ga je opnieuw indelen.
  • Bewaar spullen in de ruimte waar je ze gebruikt. Met als motto: "hoe intensiever het artikel gebruikt gaat worden, hoe makkelijker het te pakken moet zijn."
  • Rubriceer producten als ze in lades of achter deuren bewaard worden. Probeer deze techniek eens in de keuken uit: maak een lade voor alle zaken die met ontbijt te maken hebben en die op kamertemperatuur bewaard worden: broodtrommel, crackers, ontbijtgranen, jams, chocopasta, muisjes, kokosbrood. Zo handig, ik noem het de ontbijtlade en het is een groot succes bij elke klant waar ik hem heb mogen ‘instellen’.
Opgeruimd staat meer dan netjes!

…meer plezier hebben in en van mijn huis en tuin

Onder andere door te genieten van de acties die hierboven zijn beschreven, van het resultaat van die acties en van de tijdsbesparing van bovengenoemde woonvoornemens. Ik noem dat woon-win!

Hele fijne feestdagen en laat maar weten wat jouw woonvoornemens voor 2021 zijn.

Groeten, Victor

Victor Meuwissen

Onze interior designer Victor Meuwissen is van veel markten thuis. Eind jaren ’80 is hij opgeleid voor de hospitality industrie, in de 90’s maakte hij carrière in fashion retail en aan het begin van de 00’s werkte hij bij een groot woonwarenhuis. Victor heeft meer dan gemiddeld verstand van keukens, koken en genieten van de fijne dingen van het leven, waaronder podiumkunsten. Onder het motto ‘als je thuis niet jezelf kan zijn, waar dan wel?’ zet hij zich bij Homestudios in om toekomstig bewoners te helpen bij het creëren van een samenhangende persoonlijke woonstijl.