De Stationstuin en omgeving

Met steden als Rotterdam en Dordrecht in de nabije omgeving, is het makkelijk om Barendrecht over het hoofd te zien. En dat zou zonde zijn, want Barendrecht heeft als grote gemeente meer te bieden dan je denkt. In het gezellige oude dorp vind je vele restaurants, diverse mogelijkheden voor culturele uitstapjes (Theater Het Kruispunt) en rustzoekers komen aan hun trekken tijdens een dagje heerlijk ontspannen bij Thermen Barendrecht.

In de omgeving van Barendrecht zijn bovendien ruime mogelijkheden om de natuur in te trekken: van het recreatiegebied de Oude Maas tot het prachtige natuurgebied Carnisse Grienden, waar je écht nog even kunt genieten van de stilte in de natuur.

Centrale ligging

Aan de andere kant ligt de Stationstuin vlakbij het station van Barendrecht. En dat betekent dat je binnen tien minuten in hartje Rotterdam en Dordrecht bent. Ook andere steden als Breda en Delft liggen binnen handbereik. Deze centrale ligging maakt de Stationstuin een hele fijne plek om te wonen!

De woningen

De driekamerappartementen van blok 2 variëren in woonoppervlakte tussen 90 en 100 m2. De grootte van de balkons variëren per woningtype van 10,5 tot 25,5 m2. Als bewoner van de Stationstuin kun je direct in de buurt parkeren op openbaar terrein. Alle woningen beschikken over een berging op de begane grond. Uniek aan de appartementen van de Stationstuin is bovendien dat je ervoor kunt kiezen om (delen van) je woning volledig woonklaar te laten opleveren. Zo zorg je ervoor dat jouw nieuwe woning in de Stationstuin zo snel mogelijk aanvoelt als thuis.

Groen in alle opzichten

De drie gebouwen van de Stationstuin worden gebouwd in een parkachtige omgeving; hoewel je alle faciliteiten van het Barendrecht binnen handbereik hebt, woon je toch in een groene omgeving. Daarnaast worden alle appartementen van de Stationstuin gasloos opgeleverd en zijn ze daarmee helemaal klaar voor de toekomst!

Ook wonen in de Stationstuin?

Neem gauw een kijkje op de pagina Woningen voor meer informatie over de diverse woningtypes.

Belangrijke informatie over het bestemmingsplan

In deze fase moeten we je er op attent maken dat voor het project nog een bestemmingsplanwijziging vereist is. De voor het project benodigde Omgevingsvergunning kan pas worden verleend nadat het nieuwe bestemmingsplan is vastgesteld.

De gemeente wil de procedure voor het bestemmingsplan zorgvuldig doorlopen en zal binnenkort het besluit nemen of het ontwerp bestemmingsplan wordt gepubliceerd. Het plan wordt vervolgens nog ter inzage gelegd en daarmee hebben belanghebbenden de mogelijkheid om hun zienswijzen kenbaar te maken. Dit kan van invloed zijn op de doorlooptijd van de procedure en hiermee tegelijk ook op de start van de bouw. Door middel van projectupdates op deze websites zullen we jullie vanzelfsprekend op de hoogte houden van de stand van zaken!