Klaar voor de start… af!

23 jun 2019
Pintrest
Clipboard
Whatsapp

Oplettende toekomstig bewoners zullen misschien al hebben gezien dat de aanwezigheid van BAM Wonen op het bouwterrein van Wijdelande wat beter zichtbaar is geworden deze week; we zijn namelijk bezig met het plaatsen van de keten en het inrichten van de bouwplaats. Met andere woorden: we maken ons op voor de start van onze bouwwerkzaamheden.

Het inrichten van de bouwplaats is al een klus op zich. In overleg met de gemeente wordt bepaald welke route het bouwverkeer mag nemen, de stroom- en watervoorzieningen worden geregeld en de bouwkeet wordt geplaatst. Vanuit de bouwkeet overziet hoofduitvoerder Jan het bouwterrein en beheert hij alle bouwtekeningen, het gekozen meer- en minderwerk en zorgt hij ervoor dat er goed en vooral veilig gewerkt wordt.
Naast het inrichten van de bouwplaats, zijn de boringen voor de bronnen voor aardwarmte zijn al een paar weken bezig. We verwachten dat deze binnen twee weken zullen zijn afgerond.

Voorlopige bouwrouting

Zoals het er op dit moment uitziet, gaan we de werkzaamheden in de volgorde uitvoeren zoals te zien is op onderstaande afbeelding. Het werk start bij de woningblokken 1 en 2 en gaat via blok 8 door naar de blokken 3, 4, 5, 6, 7, ,10, 11 en 12. Vervolgens gaan we verder met blok 16 en 17 en van daar naar de blokken 15, 14 en 13 en ten slotte naar blok 9. Let op: deze volgorde is nog onder voorbehoud en kan nog worden gewijzigd door het bouwteam.

De eerste stappen

Het grondwerk voor de eerste twee blokken is al gedaan. Dat houdt in dat we zijn begonnen met het uitgraven van de bouwputten, het gereed maken van de drainage en het aanleggen van de bouwwegen achter de woningen. Nu het grondwerk klaar is, zijn we zo goed als klaar om te beginnen met het heiwerk. Onder voorbehoud van onder andere het weer en natuurlijk onze co-maker verwachten we te kunnen beginnen met het heiwerk in week 27 of 28. Als alles goed gaat, kunnen we voor de bouwvakantie al de eerste funderingsbalken gaan leggen.

Blijf Mijn Homestudios voor Wijdelande in de gaten houden. In de volgende projectupdate geven we je weer een beeld van de actuele stand van zaken op de bouw.