Wijdelande projectupdate maart 2020

24 mar 2020
Pintrest
Clipboard
Whatsapp

Deze projectupdate over de voortgang op de bouwplaats in Uithoorn is deze keer niet op basis van een persoonlijk interview met hoofduitvoerder Jan, maar op basis van een telefonisch gesprek. De ontwikkelingen rondom het Coronavirus beheersen onze samenleving en daar ontkomen wij – het projectteam van Wijdelande – ook niet aan. Om te beginnen wensen we iedereen een goede gezondheid en sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Op de bouwplaats gaan de dagelijkse werkzaamheden vooralsnog gewoon door. Deze week staan de eerste voorschouwen gepland en de eerste opleveringen beginnen dus ook al in zicht te komen. Toch worden de eerste effecten van de wereldwijde Coronacrisis ook op de bouwplaats merkbaar. Zo kunnen we bijvoorbeeld niet altijd meer uitgaan van de standaard levertijd voor bepaalde materialen, waardoor werkzaamheden soms pas later dan gepland kunnen worden uitgevoerd. Welke gevolgen het Coronavirus verder nog gaat hebben voor de voortgang op de bouwplaats, kunnen wij op dit moment nog niet helemaal overzien. Als er verdere ontwikkelingen zijn, brengen we jullie via deze weg én via het berichtencentrum uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte.

De voortgang op de bouw

Zoals gezegd krijgen onze collega’s op de bouw gelukkig op dit moment nog genoeg gedaan. Zo zijn alle vloeren voor alle bouwnummers inmiddels helemaal gevloeid, en komt ook het einde van de werkzaamheden voor de gibo-bouwer in zicht. Deze week worden alle gibowanden voor de woningen van blok 14 afgerond en daarna moeten alleen de woningen van blok 15 nog van gibowanden worden voorzien.

De volgende stappen in het afbouwproces zijn ook bij steeds meer woningen voltooid. Zo zijn de stukadoors al gevorderd tot de woningen van blok 16, waarna ze doorgaan met de woningen van blok 17,  9, 13, 14 en 15. De stukadoors worden op de voet gevolgd door de tegelzetters die nu in de woningen van blok 11 aan het werk zijn. De plafondspuiter zit daar weer één blok achter; die zijn nu bezig met het aanbrengen van spuitwerk op de plafonds van de bouwnummers van blok 10.

De metselaars hebben het metselwerk afgerond bij alle woningen tot en met blok 16 en voor de woningen van de blokken 8, 1 en 2 hebben we – na wat problemen als gevolg van de vele regen die de afgelopen maanden is gevallen – alle bergingen kunnen plaatsen. De komende weken verwachten we de bergingen van de woningen van de blokken 3 tot en met 7 te kunnen plaatsen.

Meer informatie ter voorbereiding op de voorschouw en oplevering

Nu de eerste voorschouwen deze week plaatsvinden, kunnen we ons zoals gezegd gaan opmaken voor de oplevering van de woningen in Wijdelande.

Let op: wanneer de opleverdatum van jullie toekomstige thuis bekend is, ontvang je direct een officiële uitnodiging van de woonadviseur. Tot die tijd kun je op Mijn Homestudios op de pagina Oplevering (onder Mijn Woning) alvast lezen wat je kunt verwachten en hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden!

Vooruitkijken

Vooralsnog blijven we bouwen aan jullie woningen. We sluiten niet uit dat we enige vertraging gaan oplopen door uitval van collega's van de bouwplaats, langere levertijden van materialen of nog te treffen maatregelen van het RIVM. Als we dan vooruit kijken, dan zou dat kunnen betekenen dat we niet alle woningen voor de bouwvakvakantie kunnen opleveren. Uiteraard is dit koffiedik kijken, maar we vragen jullie alvast rekening te houden met dit scenario. Als er nieuws is aangaande de voortgang, brengen we jullie daar uiteraard zo snel mogelijk van op de hoogte.